Én és a Burgerem

Tom's Burger - Prága - Élménybeszámoló

Boston Burger

2015. december 22. - Kovács László György

Eljött a december, közeledik az év vége, de ugyancsak eljött a Karácsony is, és ezzel együtt a karácsonyi vásárok időszaka. Páran elhatároztuk, hogy ebben az évben megnézzük, milyen vásár van Csehországban, azon belül is a fővárosban, Prágában. Természetesen a forralt borok és finom sörök között volt idő egy burger kipróbálására is. Mi ezt most a Tom's Burger nevű étteremben tettük meg.

1_1.jpg

A hely a belvárosban található, a fő tértől csak pár utcányira és sok sok kocsma veszi körül. Rajta kívül még két éttermük van a város különböző pontjain. A beltér nem túl tágas, egy folyosón tudunk hátra jutni, ahol az asztalok vannak, eközben elhaladunk a pult mellett. Lenn találunk még egy termet, ahol épp valami magán buli volt. Szűkösen lehet az asztaloknál elférni, nem lepne meg ha valakit elkapna a bezártság érzés.

2.jpg

Sikerült asztalt kapnunk második nekifutásra, és elkezdhettük tanulmányozni az étlapot. A pincér rögtön a drágább kézműves söröket ajánlgatta, az egyiket elvileg a főnöke csinálja. Hasznos ha az ember tud németül, mert itt nagyobb eséllyel érteted meg magad vele, mint angolul.

4.jpg

Jó, ketten tőlünk kértek a sörből, melynek neve egyszerűen Punk volt. Én maradtam a sima csapoltnál. De ezzel nem maradt abba az ajánlgatás, következett a tömények kínálása. Egy cseh ital, ami pálinka szerű volt még érdekes is lehetne, azonban emberünk a kutya közönséges Becherovkát nyomatta jobban. Ezt most kihagytuk. Mondjuk ez a tukmálás nekem személy szerint nem volt túl szimpatikus. És azzal hogy nem kértünk tömény italt, látszódott, hogy már nem vagyunk annyira érdekes vendégek, kevesebb figyelmet kaptunk. 

3.jpg

Az étlapon elég sok burger közül választhatunk, akadnak prémium verziók is. Az árak nem vészesek, egy burger 89 és 179 korona között mozog, számoljunk úgy, hogy 1 korona 12 forint. Köretet alapból nem tartalmaz ez az ár, azt külön kell kérni 35 koronáról indulva. Jelenleg csak steak burgonya volt, tehát azt kértük, mely 45 korona.

boston-burger_f.jpg

Én a Boston Burgert választottam amiben:

marhahús, zöldségek, cheddar sajt, bacon, karamellizált hagyma, ketchup és majonéz volt található.

Ebben az összeállításban semmi extra nem volt végül is, de most nem vágytam semmi különösre, egy jól bevált egyveleget akartam. Ez meg ennek tökéletesen megfelelt. Az ételre jó 30 percet kellett várni, ami még épp tűréshatáron volt, bár így is kétszer annyi időbe telt mint Budapesten egy átlagos várakozási idő. Evőeszköz nem került az asztalra, külön el kellett mennem kérni kést, amire azt a választ kaptam, hogy egyem kézzel. Aztán csak megszánt és adott egy vajkést...

5.jpg

Külsőre a burger nem nézett ki rosszul, bár a karamellizált hagyma eléggé elvonta a figyelmet, és bizonyos szögből a buci alja furán festett. Méretre átlagos, semmiképp sem nagy.

6.jpg

A hús bár az étlapon azt írják medium, teljesen átsütve érkezett, kissé égett részekkel. Ezért aztán eléggé száraz volt, és néhol kesernyés.

7.jpg

A buci belül pirított, állagra nem rossz, töményebb típus. A sajtot én nem éreztem ki. A karamellizált hagyma finom, édes. A bacon nincs fullra szétsütve, kifejezetten finom volt. 

8.jpg

A steak burgonya ropogós volt, szép nagy szálakkal, pont elég mennyiségű. Igény szerint lehetett sózni/borsozni. 

9.jpg

Összességében nem volt rossz, de semmiképp sem tenném az általam kóstolt burgerek közül a jobbak közé. 

A burger körettel és sörrel együtt 178 korona volt, ami a belvároshoz képest, a sok turista között egyáltalán nem sok, sőt. Az már kevésbé tetszett, hogy számlát egyáltalán nem kaptunk, még csak felfirkálva se, oda kellett menni a pulthoz és bemondani mit ettél, valahogy kiszámolta és 218 korona jött ki. Ezek szerint 22%-os szervíz díjjal számoltak. Ez pofátlanság, és lehúzás. A kaja nem volt rossz, a kiszolgálás és az egész körítés plusz a számla lehúzza az élményt. 

 

Tom's Burger, Prága

Nyitvatartás: H - V: 10:00 - 23:30 

Valentinská 9, 110 00  Praha 1 - Staré Město

http://www.tomsburger.cz/en/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr938178612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása