Én és a Burgerem

Zing Burger - Karaván - Élménybeszámoló

2016. március 09. - Kovács László György

Ha meghalljuk azt a szót, hogy Zing, akkor a hazai burger forradalom, azon belül is a streed food vonal első szárnypróbálgatóinak egyikére kell, hogy asszociáljunk. Több éve vannak a térképen, továbbra is több food truck-al, és több mint 1 éve már egy étteremmel is. Megtalálhatjuk őket minden neves street food fesztiválon, rendezvényen, fesztiválon. És hogy mi a sikerük titka? Erre próbálok rájönni.

2.jpg

Helyszín/Hangulat

Mint írtam, nem csak egy Zing Burger van manapság, megtalálhatóak a Gozsdu Udvarban, a Király utcában, és a jelenlegi teszt helyszínét adó Karavánban is. Mind a hármat volt szerencsém már kipróbálni, sőt még street food fesztiválon is rápróbáltam a hamburgerükre, még a nagy sor ellenére is. Igen, a Zing-nél mindig nagy a sor ha fesztiválon keresed fel őket. Tehát nem egy egyszeri találkozásról van szó. De most koncentráljunk a legújabb helyükre, a Karavánban.

1.jpg

A Karaván tulajdonképpen egy belvárosi street food központ. Találunk itt lángosost, rántott sajtos burgert és pirogot áruló helyet is. Természetesen a Kolbice most sem maradhatott el, de ottlétemkor épp zárva volt. 

3.jpg

Így hidegben természetesen nem akkora élmény a fűtetlen, pontosabban hősugárzókkal melegített, sátras helyen étkezni. Ennek megfelelően nem is volt szinte senki rajtunk kívül, de biztos vagyok benne, hogy jó időben nagyobb a nyüzsgés. Nem mellesleg volt pár zárva maradt hely is mint már említettem, ami növelte kicsit a poszt-apokaliptikus hangulatot.

4.jpg

Sörpadok, bárszékes 'kakasülők' között választhatunk, ha helyet szeretnénk foglalni. A kézmosási lehetőség egy konténerben kapott helyet, melyben sajnos kizárólag jéghideg víz van, szárító vagy kéztörlő nélkül. Ez kicsit szomorú, ilyen hidegben jól esett volna kicsit melegebb vízzel kezet mosni. Ezt az élményt a Kazinczy utca és a Szimpla közelsége próbálja ellensúlyozni.

7/10


Kiszolgálás

Rendelni a konténer (igen, itt nem truck van) ablakán keresztül tudunk.

Választásom az Original verzióra esett. Az elkészülési idő nagyjából 10 perc volt. Egy szép kiáltással kaptunk jelzést, hogy átvehetjük a menüt. Ennyiben ki is merült a kapcsolat az eladókkal. Összességében a célnak megfelelő volt.

8/10

 

Minőség

A burgert becsomagolva kapjuk készhez. Kibontás után eléggé összedobott érzésem volt. Az eddigi tapasztalataim viszont jobbak, eddig mindig szépen összerakott kompozíció fogadott, még mikor futószalagon kellett gyártaniuk, akkor is. Itt nem sürgetett senki semmit, mégis ilyen lett. Szóval most a külsőség nem volt a toppon, de ez talán még nem kizáró ok. 

6.jpg

De lássuk mi is van az Original burgerben:

marhahús, cheddar sajt, bacon, édeshagyma, uborka, paradicsom, saláta, pepper mayo, ketchup

Szóval szépen fel volt vértezve minden jóval. A hús közepesnél talán picivel jobban át volt sütve. Megjegyezném, hogy eddig a legjobb átsütéssel a PlayIT-en ettem, ott szépen médiumra volt belőve a dolog. Ízre / állagra nagyon jónak mondanám, az átsütést leszámítva hibát nem találtam (nyilván aki így szereti annak főnyeremény).

7.jpg

És itt van az említett PlayIT kiállításról a burger:

2015-11-29_15_00_57.jpg

2015-11-29_15_06_48.jpg

Buci szellős, könnyed, belül pirított. Nehézség nélkül összenyomható. De kicsit átázós is volt ezáltal.

10.jpg

Saláta és a szósz miatt kicsit csúszós volt, könnyen kihullott belőle minden. A sajt nem érződött ki nekem különösebben. A bacon viszont igen, és az finom is volt. A zöldségek rendben voltak, jó ízt adtak hozzá.

8.jpg

Krumpli nyilván mirelit, semmi gond nem volt vele, ropogott, és elég is volt hozzá. 

7/10


Mennyiség

A buci szellőssége, lazasága miatt azt gondoltam nem lesz annyira laktató, de a végére rendben lettem. Nem éreztem azt, hogy szét durranok, pont elég volt. Úgy érzem máskor jobban megteltem tőle, lehet a buci volt akkor más.

9.jpg

7/10


Ár/érték arány

Az Original burger 1350 Forint, hozzá a krumpli +300 Forint. Tehát 1650 Forintért jutunk hozzá ehhez az összeállításhoz. Azt figyelembe véve, hogy milyen körülmények között lehet ezeket a burgereket elfogyasztani, azt mondom kicsit sok érte ez az ár, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a hús minősége nagyon jó, a burger egyben van, finom, szóval túlzásnak sem mondanám ezt az összeget. Aki még nem próbálta, annak mindenképp érdemes megkóstolnia!

7/10

 

Zing Burger - Karaván: 72%

Nyitvatartás: H - Sz: 11:30 - 22:00, Cs - Szo: 11:30 - 02:00, V: 11:30 - 22:00

Kazinczy utca 18., Budapest, Hungary, 1074

www.facebook.com/streetfoodkaravan

www.zingburger.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr858449834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása