Én és a Burgerem

Louis - Bacon Burger - Élménybeszámoló

2016. március 16. - Kovács László György

A Louis számomra továbbra is egy rejtély. Egy Meki-klón, pont egy bezárt Meki helyén. És még mindig életben van, sőt, nemhogy él, még újítani is próbál. Írtam már róluk reggeli tesztet, meg egy kisebb szendvicsükről bemutatót, most azonban egy komolyabb burgerükről lesz szó. 

1.jpg

Helyszín/Hangulat

A helyszín változatlan, Budán vagyunk, a második kerületben, a Széll Kálmán tértől 5 percre, a Budagyöngye Bevásárlóközpont földszintjén. A környezet kellemes, jó időben teraszra is van lehetőség ülni. A többi cikkben már fejtegettem milyen a hely atmoszférája.

2.jpg

A belső egy igazi gyorséttermi kalandot sejtet, mindenféle színekkel, rajzokkal, és a továbbra is béna menü kiírással. Hely van bőven, még sosem láttam teltházat, de a kripta hangulattól se kell tartani, mindig akad valaki a környéken aki pont Louis-ra éhezik. Szóval egy korrekt gyorséttermi helyszínt kapunk, a helyben fogyasztással így aztán gond egy szál se.

7/10

 

3.jpg


Kiszolgálás

A kiszolgálás, akárhányszor voltam, mindig kedves és figyelmes volt, ahogy most is. A komolyabb burgereket előttünk, vaslapon készítik el. Ez egy komoly újítás a kezdetekhez képest.

4.jpg

A húsok ott vannak előttünk bekeverve, előkerül a vasaló is, hogy minden nedvességet kifacsarjanak szegény húsból, de mégis, minőségibb érzést kelt ez az egész felhajtás.

8/10 

 

Minőség

Ha már normális méretű burgerért jöttem, akkor rá is böktem a Bacon Burger nevezetű variánsra. A látvány-sütésből adódóan itt is számolhatunk elkészülési időt, vagyis hiába vagyunk gyorsétteremben, ez bizony nem érkezik rögtön. Szerencsére nem sokat, max 10 perc alatt el is készült. Menüben kértem szokásomhoz híven, méghozzá naggyal, ami fél liter üdítőt és nagy adag krumplit foglal magába.

5.jpg

A burger a következőket tartalmazta: 

 marhahús (baconnel), sajt, saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka, ajvár.

Tehát a Bacon Burger annyit jelent itt, hogy nem csak úgy rádobják a húsra a bacont, mint máshol, nem, itt a húsba van belekeverve! És egészen jó íze volt így, még annak ellenére is, hogy annyira durván nem érződött ki belőle, csak annyira, hogy tudjuk, van benne. Teljesen át lett sütve és sajnos elég száraz volt, a darálás is lehetett volna jobb.

7.jpg

A buci gyenge pontja szegénynek. Egyrészt a belseje olyan volt, mintha nem lett volna pirítva, másrészt jéghideg volt, harmadrészt durván szétesős állagúra sikerült. 

8.jpg

A sajt szépen rá volt olvadva a húsra, ízre sajnos már nem futotta tőle. A zöldségek rendben voltak, meglepően sok uborkát kaptam. Ajvárból elbírtam volna többet, kellemes ízt hozott pluszba.

10.jpg

A krumpliról sokat nem érdemes beszélni, szokásos mirelit. Jól ropog, és ennyi. Érdekesség, hogy nincs alapból megsózva, kapunk egy kis tasakkal belőle, és mi szabályozhatjuk az intenzitást.

9.jpg

Szóval felemás kép alakult ki bennem, míg a hús száraz, de vállalható, a zöldségek jók, addig a buci nagyon béna, amivel az egészet lerontotta.

5/10


Mennyiség

Így, hogy menüben kértem teljesen jó volt. Ha csak a burgert nézzük, akkor viszont már neccesebb. Kicsinek nem nevezném, a pont elég kategóriát érte el nálam. A buci töménysége ehhez mindenképp hozzájárul.

6/10

 

6.jpg

Ár/érték arány

És hogy mindez mennyibe is került? A burger magában 990 Forintba kerül. Ehhez jött hozzá az én nagy menüm, mely 650 Forint. Ha jól számolok ez összesen 1640 Forintra jön ki. És ez természetesen sok érte. A Meki/Burger King jobb, ugyan ezen az áron. Érdekességnek jó ez az előtted készül a burger dolog, ötletes, a tálalás is, gusztusosnak is mondanám, de az ár a minőséggel sajnos nem áll arányban.

5/10

 

Louis - Bacon Burger: 62%

 Louis

Nyitvatartás: H - CS: 07:00 - 22:00, P - SZO: 07:00 - 24:00, V: 08:00 - 22:00

Szilágyi Erzsébet fasor 121, Budapest, Hungary, 1026

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr688475084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása