Én és a Burgerem

Zing Kitchen & Co - Wagyu Burger - Élménybeszámoló

2016. december 14. - Kovács László György

Nem olyan rég, nagyjából másfél hónapja nyílt a Zing burger lánc legújabb étterme a Nádor utcában. Az eddig megszokottól eltérően ez kicsit más stílusú hely, mely a nevével is jelzi (Kitchen & Co), hogy ugyan burgerek is jelen vannak, de számíthatunk valami másra is (jelen esetben steak), amiről majd egyszer talán lesz szó itt is. A látogatásom célja a beharangozott Wagyu burger, mely japán marhából készült limitált burger verzió.

2016-12-05_16_21_47.jpg

Az étterem a Széchenyi tér és a Bazilika közelében helyezkedik el.

2016-12-05_17_10_50.jpg

Megfelelően sok ülőhely található benn, kézmosási lehetőség is kiváló. Belépéskor rögtön kiszúrtak minket, és felsorolásra került minden, ami kapható, a pultnál, mivel a rendelésfelvétel itt történik.

2016-12-05_16_26_42.jpg

2016-12-05_17_10_28.jpg

Céltudatosan érkeztünk, így nem volt nehéz a választás: Wagyu burgert kértünk, sültkrumpli körettel.

2016-12-05_16_26_48.jpg

Wagyu burger:

wagyu húspogácsa, gruyere sajt, wasabi majonéz, tonkatsu szósz, ökörszív paradicsom

A Wagyu-ról itt lehet olvasgatni:

2016-12-05_16_35_34.jpg

A hús átsütésének mértéke felől nem kapunk kérdést, azonban egy ilyen húsnál semmiképp nem illik teljesen átsütött verzióra gondolni.

15 percet kellett körülbelül várni az elkészülésig. Külsőre semmi extrát nem nyújt, majdhogynem talponálló büfé jellegű külcsín jellemzi. A krumpli elsőre sem tűnt acélosnak, másodjára sem.

2016-12-05_16_44_07.jpg

Kapunk evőeszközt, azonban a kés nem burger vágáshoz, sokkal inkább kenyér vajazásához alkalmazható. Fűszereket az asztalon hiába keresünk, nem találunk.

De nézzük meg a burgert közelebbről. A hús 150 gramm, nagyon lágy, szépen médiumra sütve. Fűszerekben szegény, de így is érezni, hogy ez nem sima marhahús. Nekem nagyon ízlett így első kóstolásra. 

2016-12-05_16_47_32.jpg

A buci puha, szellős, belül pirított. Légiessége miatt nem telít túlzottan.

2016-12-05_16_44_19.jpg

A sajt jelenléte érezhető volt, kellemes keveréket adott a wasabival, ami egyáltalán nem volt csípős.

2016-12-05_16_44_35.jpg

A sültkrumpli egy ilyen szintű burgerhez szerintem nem illik, sima egyszerű mirelit krumplit kapunk sajnos. 

2016-12-05_16_44_11.jpg

Összességében különlegesebb élményt kaptam, mindenképp emlékezetes lesz az ízvilága. Jól lakni azért nem nagyon lehet vele, de akit érdekel a ritkább ízvilág, annak ajánlott.

Az ár a hús miatt combosabb, a burger 2000 Forint, hozzá a köret 400 Forint

Zing Kitchen & Co

Nyitvatartás:V - Sz: 11:00 - 23:00, Cs - Szo: 11:00 - 01:00

Budapest, Nádor utca 17., 1051

www.zingburger.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr4812047581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása