A múlt évben eléggé kevés beszámoló született sajnos. Remélhetőleg ez az év kicsit aktívabb lesz. Az évadot megkezdve, rögtön egy külföldi élménnyel indítanék. A helyszín Románia, Erdély, ezen belül is Marosvásárhely. Családi nyaralás színtere volt ez kellemes város, és természetesen ha már itt voltam, utána olvastam milyen burger lehetőségek vannak.
A választásom a Butcher's Kitchen-re esett, melynek a neve és elhelyezkedése megnyerte tetszésem. A főtér/fő utca vonalán található, jó időben kellemes kiülési lehetőséggel. Belül három asztal közül lehet választani, és néhány bárszék is helyet kapott. A design teljesen megfelel a manapság burgerezőktől elvárt és megszokott kívánalmaknak.
Rendelni a pultnál kell, igény esetén étlap is van, hogy ne csak a pult feletti kiírásra támaszkodjunk. A hús átsütöttségének mértékét rendelésnél megkérdezik, alapból médiumra sütik. Természetesen beszélnek magyarul, és ki is van írva minden a nyelvünkön.
A választottam a Minden idők kedvenc baconos sajtburgere fantázianevet kapta, amely így nem is volt nehéz választás. Köretnek sültkrumplit kértem.
10 perc alatt el is készült minden. Hozzá kell tennem, már zárás fele járt az idő, és csak elvitelre lehetett volna kérni, ezúttal azonban megengedték, hogy a helyen fogyasszam el.
Minden idők kedvenc baconos sajtburgere:
100% növendék húspogácsa, cipó, ropogós bacon, hagymakarika, házi füstölt sajt, orosz öntet, jégsaláta
Evés előtt fontos a kézmosás, e tekintetben semmilyen hiányt nem szenvedünk, minden megtalálható hozzá.
A burger fa tálcán, régies tányéron érkezik. Ami rögtön feltűnik, az a krumpli mennyisége és kinézete.
Meg kell itt jegyeznem, hogy erdélyi tartózkodásom alatt mindenhol közel nyersen szervírozták a sültkrumplit, érthetetlen módon. Mikor kértem, hogy süssék meg jobban, furán néztek rám. Borzalmas volt alig megsülve a krumpli, szóval hanyagoltam is a későbbiekben. Viszont itt egész szép barnás lett, igazi házi sültburgonyából. Finom is volt, igaz ez sem volt ropogós, de az íz kárpótolt.
A burger szép méretes, a hús végül teljesen át lett sütve. A buci, vagy ahogy itt nevezik, cipó, eléggé kalácsos jelegű.
A hús az átsütöttséget leszámítva nincs túlfűszerezve. A sajt szépen olvadt, azonban a bacon nem volt sajnos ropogós. A hagymakarika azonban úgy ropogott ahogy kell.
Könnyen széthullik a kézben, nehézkes ezáltal enni, mondhatni malac módjára fogyasztható :).
Cserébe viszont igazán laktató, éhesen érkezve is nehéz volt már a végén teljesen legyűrni.
2001-ben már voltam Marosvásárhelyen, akkor még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy ilyesmi éttermet találjon az ember. Most már viszont itt is ehetünk kézműves burgert, igaz, kis fejlődésre szükség van még.
Összességében nekem tetszett, 21 lei volt a burger (~ 1400 Ft), a sültkumpli pedig 5 lei (~ 340 Ft). Ennyiért pedig a központban elég jó vételnek számít.
Butcher's Kitchen
Nyitvatartás: H - P: 9:00 - 22:00, Szo: 11:00 - 24:00, V: Zárva
Románia, Marosvásárhely, Rózsák tere 13.