Én és a Burgerem

King Burger Express

Olcsó és jó?

2015. május 20. - Kovács László György

UPDATE: Sajnos az étterem a cikk megírása után pár hónappal megszűnt.

Május 1. van. Túl vagyunk egy borzasztó lángos elfogyasztásán a Városligeti majálison. Úgy döntöttünk, hogy eszünk valami "normálisabbat" is, de nem szerettünk volna sokat költeni. Így került képbe a King Burger Express a Móriczon, a Gomba körüli kis utcában, amely a Pizza King hamburgeres verziója.

1.jpg

A névválasztás ennek tudatában valamennyire logikus, hiszen mint tudjuk a Burger King név már foglalt egy ideje. A plakátokon a jó öreg Young G köszön vissza, kellemetlenül lenéző tekintetével. Ennél jobb invitálás nem is kellett, hát betértünk végül.

A hely nem túl nagy, nagyjából 10-en férnek el benn egyszerre, jó idő esetén viszont a szabadban is van mód az evésre.

A történet egyszerű, 990 forintért kapunk egy hamburgert körettel és üdítővel. Ez így eléggé jól hangzik, de azért valljuk be előzetesen, ennyi pénzért nem várunk semmi komolyat.

A rendelésfelvétel a pultnál történik, és mi magunk vehetjük ki a menühöz járó kólánkat a hűtőből.

Utólag már bánom hogy nem fényképeztem le az étlapot, mert nem találtam meg sehol az interneten.

Ezért aztán nem emlékszem már sajnos hogy mi volt a neve a választottamnak, annyi biztos, hogy marhahús alapú volt. Közülünk ketten viszont csirkéset kértek, hagyma nélkül.

Az elkészülési idő kevesebb mint negyed óra volt és a elkészítés folyamatát egy üvegfalon keresztül mi is figyelemmel kísérhetjük.

2.jpg

Tálalás előtt még hallottunk egy "hagymát ne tegyél rá arra a kettőre" felszólítást, azonban ez nem sikerült, és mégis hagymásan kapták társaim az ételüket. :) Amint jeleztük hogy hagyma került a gépezetbe, rögtön elnézést kértek és  felajánlották hogy csinálnak másikat, amivel végül nem éltünk, úgyhogy a kiszolgálással alapvetően nincs gond, kedves, és gyors.

3.jpg

Kezdjük el boncolgatni az étket.

Ránézésre abszolút étvágygerjesztő, mondhatni gourmet érzetet kelt és nem is annyira kicsi mint amire számítottam.

Az én burgeremben a 150g marhahúson kívül cheddar sajt, bacon, paradicsom, hagyma, saláta levél, king burger szósz kapott helyet, de számos más felállásban is kérhetjük.

4.jpg

A buci nekem tetszett, kellemes állagú, nem fullasztó. Feltétek is rendben voltak, minden ízletes. Köretnek burgonya chips-et kapunk, finom, kellően ropog.

6.jpg

Jár még hozzá coleslaw saláta, ami átlagos, hozza azt amit én elvárok.

7.jpg

Térjünk rá a húsra. Itt szembesülhetünk először azzal, hogy milyen árkategóriában járunk: a marha kicsit mócsingos, picit rágós DE meglepő módon finom. A csirkés verzióval viszont nem volt ennyi gond se.

5.jpg

Az elején még azt hittem hogy nem fogok jól lakni ekkora adaggal, de a végére teljesen tele lettem.

Összegezve, 1000 forintért (pontosabban 990 forintért) teljesen jó ajánlat, ha a csirkés verziót választjuk még a hússal se lesz semmi gondunk. A marhahús kicsit fejlődhetne, és akkor semmi negatívumot nem tudnék felhozni. Ehetünk egyébként simán csak hamburgert is, ekkor 390 forintot kell otthagynunk. 

Egy szó mint száz: Az egész jól néz ki így egyben, gusztusos, és laktató, árkategóriájában én nem tudok ellenfelet mondani jelenleg.

Egy próbát szerintem legalább adhattok neki!

 

King Burger Express

Nyitvatartás: NON - STOP

Móricz Zsigmond krt. 11. Budapest, Hungary, 1117

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr87474696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása