Én és a Burgerem

Bamba Marha Burger Bar - Élménybeszámoló

Bamba Marha Burger és Zuzu Burger

2016. április 04. - Kovács László György

Szerintem, akik szeretik a hamburgert, azoknak nem lesz ismeretlen a Bamba Marha Burger. Alig több, mint fél éve nyitott a hely, a már évek óta egyre telítettebb burger piacon, ami manapság egyre rizikósabb beruházás, hiszen már így is szinte minden sarkon találunk hambit árusító éttermet. Nem volt rossz döntés, hamar népszerűek lettek, sajnálom is, hogy még csak most jutottam el először hozzájuk. Nem titkolják, a hamburgereiket a hazai burger forradalom katalizátora, maga a Burger Pápa, más néven Jancsa Jani a burger blog bloggere tervezi, sőt, nem csak a burgereket, még a desszerteket is neki köszönhetjük. Ez tulajdonképpen
garancia lehet a minőségre, már látatlanban is. De ne szaladjunk ennyire előre.

1.jpg

Helyszín/Hangulat

A helyszín kiváló, az Oktogonon sok éhes magyar és még éhesebb külföldi vonul át nap, mint nap. Pontosabban az Oktogon és Andrássy út sarkáról beszélünk, a Deák tér irányába.

2.jpg

Szinte mindenhonnan könnyen megközelíthető tehát, nem kell sokat vesződni, hogy kipróbálhassuk. A hely egyébként nem túl nagy, de pont megfelelő, ha a csúcsidőket nem nézzük. Jó időben a hely előtti kis asztalkákhoz is ülhetünk.

3.jpg

A beltér hangulatos, modern, hamburgerezéshez teljesen ideális.  

9/10


Kiszolgálás

Rendelni a pultnál tudunk a semmiképp sem bamba személyzettől (ez gyenge volt, elnézést), és eközben láthatjuk is hogyan dolgozik a konyha. Mikor elkészül az étel, azt ki is hozzák nekünk, nem kell semmilyen számra, vagy névre figyelnünk.

4.jpg

9/10 

Minőség

Az étlap nincs túlbonyolítva, mindenki megtalálhatja a kedvencét. Amennyiben szeretünk új összeállításokat megkóstolni, erre a Big Kahuna és a Bamba Marha burger a legalkalmasabb, de kérhetünk vega vagy akár buci nélküli verziót is. De mindig akad egy szezonális ajánlat is, mely esetünkben a Húsvétra való tekintettel, a Zuzu néven futó alkotás sonkával és hagymával.

5.jpg

Mi egy vasárnap délután érkeztünk, mikor épp egy nagyobb külföldi horda foglalta be a helyet. Szerencsére hamar felszabadult egy asztal, le is csaptunk rá. A választásom így első alkalommal a névadó Bamba Marha burgerre esett, de nem lehetett kihagyni a Zuzu burgert sem, így most rendhagyó módon mind a kettőről szó lesz. 15 perc alatt el is készültek szépen.

2016-03-20_14_08_18.jpg

Bamba Marha burger:
 

 marhahúspogácsa, parmezán chips, grill shiitake gomba, umami ketchup, grillezett paradicsom

2016-03-20_14_08_34.jpg 

Zuzu burger:

marhahúspogácsa, mézes-céklás majonéz, sült kötözött sonka, római saláta, camambert, grillezett kápia paprika, grillezett újhagyma.

2016-03-20_14_09_27.jpg

A burgerek fa deszkán érkeznek, így könnyen hozzájuk lehet férni. A hús médiumra sütött marha. Ízre nagyon ott van, semmi keserűség vagy rágósabb darabok, minőségi élményt nyújtott. Egyedül talán annyi negatívumot lehet felhozni, hogy a kelleténél picit talán sósabb volt. A buci házi, méretre megfelelő szerintem. Szépen pirított belül. Állagra az egyik legjobb, nem mállik, nem ázik át, és nem fullasztó.

A Bamba Marhában a parmezán chipszet nagyon szerettem. Gombából jó sokat kapunk, így intenzívebben jelen van az ízvlilágában. A grillezett paradicsom is hozzátesz, az egész így egyben rendkívül finom volt.

2016-03-20_14_10_37.jpg

2016-03-20_14_10_45.jpg

2016-03-20_14_13_34.jpg

A Zuzu-ban a sonka kicsit eltűnik, a camambert csíkok viszont érezhetőek. A mézes-céklás majonéz egészen új ízt ad hozzá. Az újhagymát gyorsan ki lehet végezni. Ötletes összeállítás ez a Zuzu, mely ízében is olyat ad amilyen még nem kóstoltam.

2016-03-20_14_11_27.jpg

2016-03-20_14_12_34.jpg

Köretnek az új Poutine nevezetű különlegességet kértük. Miről is van szó? Sültkrumpli cheddar sajttal szórva, gravy (barna) mártással nyakon öntve. A krumpli a jól ismert csónak típusú, jól ropog, mirelitek között továbbra is a legjobb. A barna mártás porból készül, de aki evett már ikeásat, annak mondom, ez annál sokkal jobb. Azonban kicsit ez is sósabb volt a kelleténél. Magában is megállja a helyét, teljesen jó ropogtatni való.

2016-03-20_14_08_43.jpg

Desszertnek ezt a különlegességet kértük: Baconbe tekert Oreo keksz, olajban kisütve, juharsziruppal nyakon öntve. Így elolvasva kissé meglepő az összeállítás, de amint megkóstoljuk, rájövünk, hogy ez bizony így nagyon is jól van. Juharszirupba mártogatva ennél jobb befejezést nem kívánhattunk volna.

2016-03-20_14_56_25.jpg

9/10


Mennyiség

A burger és krumpli kombóval nagyon durván jól lehet lakni, és ha még kérünk desszertet is, garantáltan másnap reggelig se leszünk éhesek. Tehát mindenképp érdemes üres gyomorral érkezni. Ha nem ilyen körettel fogyasztjuk, megeshet, hogy nem kerülünk ilyen telített állapotba, azonban úgy gondolom, még úgy is bőségesen elég.

9/10


Ár/érték arány

Az árak a következőképpen alakulnak: A Bamba Marha burger magában 1890 Forint, a Zuzu 1990 Forint. Hozzá a köret, mely jelen esetben nem egy sima krumpli, a kicsi 490 Forint, ha nagyobban kérjük akkor 990 Forint. A desszert darabja 250 Forint

Ahhoz képest, hogy hol található a hely, és hogy minőségileg is hol állnak, vállalható ez az összeg. Ha még azt is hozzávesszük, hogy az összetevők sem mindennapiak, akkor azt tudom mondani, hogy még ennyiért is mindenkinek tudom ajánlani, aki ki szeretne próbálni valami újat a sok egyforma hamburger között.

8/10

 

Bamba Marha Burger Bar: 88%

Bamba Marha Burger Bar

Nyitvatartás: H - V: 11:30 - 22:00

Andrássy út 46., Budapest, Hungary, 1062

http://www.facebook.com/bambamarhaburger/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr708550136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rmin3 2016.04.04. 20:00:35

Na végre 1 normális burgerblog, nem is tudom miért csak most találtam rá. Szomorú voltam hogy erahurka átadta a Janinak a burgerblogot és átment a fastfoodcentralra. Azóta hiányolom ezt a stílust amit itt megtaláltam! Engem nem csak a fancy burgerek és a fizetett posztok érdekelnek (főleg olyantól akinek bejárása van a BK meg Meki konyhájára...), hanem pont hogy független, hétköznapi értékelés, mint itt. Olvasva egyes posztokat át tudom érezni, mintha én mennék be az adott helyre és tudom hogy mit várhatok. Végre! Köszönöm, csak így tovább! Sajnos nincs RSS feed a postokhoz, csak a kommentekhez, pedig feliratkoznék szívesen....

Mahoberberis thunbergii 2016.04.04. 20:18:31

Az ételfotózást érdemes még gyakorolni. Amúgy no offense, kedvcsinálónak jó volt a cikk.

Larry Silverstein 2016.04.04. 20:42:59

fincsi

és most takarodj 20 kilométert futni te zsírpókgeci

tantum verde 2 2016.04.04. 20:50:01

Ennyiért ez kurva drága, 1890 Ft-ért több helyen két- vagy háromfogásos tisztességes főtt kaját ehetsz, aminek íze is van, nem ezt a gyorséttermi szart.

tantum verde 2 2016.04.04. 20:52:23

Másrészt ki a fasz az a Jancsa Jani?
Gondolom, valami önjelölt hamburgerszakértő.

Burger pápa, ja... Ma már mindenki, aki bármilyen pocsék helyesírással (pl. jelen blog szerzője) le bír írni 2 mondatot, szakértőnek gondolja magát?
Röhej...

ogli dzsí 2016.04.04. 21:00:41

@tantum verde 2: figyelj kicsi csíra 2 ropiért ehetsz rendes főtt kaját (vagy az egyes úton le is pippant vmi 70 éves román cigányqrva) vagy ehetsz fincsa burgert. Minthogy utóbbit még nem ettél életedben ne restelld kipróbálni.

Amúgy mocskos leszel a 2 ezer forintos burgertől is, ami kész hányinger de azért ezek nem macdönci szintü szendvicsek

C4rmin3 2016.04.04. 21:10:05

@Papichulo: Oh, köszönöm szépen! Ilyen régi vágású vagyok sajnos hogy RSS ikont kerestem a sidebar-ban, elnézést...

Nagymedve 2016.04.04. 21:33:39

Semmitmondó, tartalomtöltő poszt. A mai napig nincs olyan burger v ffood blog ahol világos és egyértelmű feltételek mellett lehetne értékelést találni. Mi az, hogy minőség 9/10? Miért? Miért nem 8/10? Sajnos az internet mindenkinek kínálja afelületet a megnyilvánulásra, néha tényleg kéne a cenzúra.
Meglátogattam tavaly egy "bp legjobb burgerezője" helyet.
-Honnan van a hús?
- Nem tudom, hozzák valahonnan.
- Szószban van tartósítószer? (azaz ipari fos vagy ti csináljátok)
- Hááát..abba aszem van.
Köszi..legjobb burger a városban...aztán még egyszer megjártam egy hasonló "szuper" hellyel.
Azt se tudják mit árulnak. Viszont 1 hete voltunk a Sophie és Benben ahová több hónapja készültünk, de most német barátainkat meghívtuk,bár ugrás az ismeretlenbe volt. kellemes meglepetés. Van saját szósz, sültkrumpli helyett kreáltak egy szuper salátát olivával és balzsamecettel, tudták mit árulnak, rugalmasak voltak és nagyon finom burgereket ettünk. Persze nem volt olcsó, de nem is kell minden nap burgert enni.

remixer 2016.04.04. 21:41:45

@ogli dzsí: "ezek nem macdönci szintü szendvicsek"

Azért mert valami például juhatsziruppal van nyakon öntve, még nem különb a többi hamburgerezőtől. A "mekdöncivel" nincs semmi baj. Szeretem azt is meg az ilyen helyeket is. Sőt, látatlanban megkockáztatom, hogy gyártási folyamatok terén a "macdönci" az összes ilyen egyedi hamburgerező felett áll. Attól mert a hülyeséget hangosan kiabálod, még nem lesz igazad.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.04. 22:03:16

@remixer: aki mekdöncit eszik annak nincs ízlése

z91 2016.04.04. 22:12:43

"Baconbe tekert Oreo keksz, olajban kisütve"

Hát, gratulálok - ez igazán bizalomgerjesztő.

Larry Silverstein 2016.04.04. 22:23:36

@remixer: Ételt csak a makdönciben gyártanak, ilyen helyeken nem nevezném gyártásnak. Az ízek 2 külön világ, miről beszélsz te? A mekburgernél az 500ft-os burger is jobb ízü tatabánya-felsőn az utasellátóban.

Az üzleti rendszerük az zseniális tehát üzleti szempontból zsenik abbban nincs hiba a kajájuk meg szemét kategória. Még életemen nem voltam a mekin kívül étteremben ahol a még rántottát is elbasszák

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.04.04. 22:35:27

@C4rmin3: alig volt benyalós a fenti poszt, alig

schawo2 2016.04.04. 22:39:51

@remixer: Te nem érzed, hogy a mekiben olyan íze van minde szendvicsnek, mintha most hánytam volna ki? A mekis generálíz egyszerűen katasztrófa.

schawo2 2016.04.04. 22:41:23

A Bambában néha hajlamosak túlsütni a húst, és a Bama Marha néven futó szendvicsük nekem durva, agresszív, kemény, minden könnyedségtől mentes durung. A többi rendben van.

Goyo 2016.04.04. 22:44:52

Pep Burger az Arany János utcánál - nincs százféle burger, ami van, az pedig fasza. Marmorstein a zsemle, a húst pedig merik véresre sütni, mert tudják, honnan van. A krumpli sem fagyasztott. Kisebb burger, de jóval olcsóbb is.

Yumurdzsak 2016.04.04. 22:52:56

szomorúan látom, hogy megint két felé szakad az étkezdei kajálás is. vagy a silány szart eszed 700 forintért vagy egy hambit eszel háromszor annyiért krumpli nélkül.

jet set 2016.04.04. 22:59:57

Fagyasztott krumpli, porból a szósz? Remek lehet.

Larry Silverstein 2016.04.04. 23:08:19

@jet set: ne sírjál

otthon sem hozol ki sokkal olcsóbban egy marhahúsos-marhavesefaggyús burgert igazi buciban(feléből ha ügyes vagy), vszont melózol vele 1-2 órát, többet mint egy főtt kajával. És akkor kihozhatsz egy ilyesmit, talán eléred az elit burgerezők szintjét.

100% árrés meg elég vékony a vendéglátóiparban, abból éhen lehet halni, igen?

Jó én is inkább csirkepaprikást tolok nokedlival, de van aki a nokedlit is porból csinálja össze, főleg éttermekben...a jó burger meg jaó

Virágh elvtárs 2016.04.04. 23:09:56

Amerikai vacak ! Kecsupos fasírt, pfej..Egyék az imperialisták, de a dolgozókat ne ezzel etessék már..!

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.04.04. 23:11:07

@tantum verde 2: megnézem azt a három fogásos ebédet 2 rugóért, brrr...

xclusiv 2016.04.05. 00:09:38

A fentebb írt kritikákkal egyetértek: kicsit benyalós a post, ételfotózást nem ártana jól csinálni (vagy ha nem megy akkor legalább nem reklámozni), helyesírásra is rá kellene feküdni. ("Szépen pirítót belül." - értem én, hogy a word nem szúrja ki, de na!)

A helyről: egyszer kipróbáltam, innen kezdve szubjektív. Én úgy gondolom, hogy a burgeres helyet az alap burgerrel lehet lemérni. Mert az _a_ burger, amin lehet adott esetben javítani, de ha az alap szar, akkor...
Szóval kipróbáltam, szerintem a hely rendben van, a kiszolgálás 10/10 volt, és a burger is jó, vagyis 12 egy tucat "jobb burgeres" burger. (És ezt szerencsére ma már el lehet mondani a városról, mert pár éve messze nem volt ennyire jó a helyzet.) Viszont nem volt "eldobom az agyamat" faktor, csak szimplán jó volt.

Az ára meg, hát evvan. Az Oktogonnál azt a rántott húsos zsömlét se kapnám meg 490-ért, amit máshol annyiért veszek néha.

xclusiv 2016.04.05. 00:12:21

@schawo2: hát nemtom, én a mekiskaját is megkívánom néha. Évente 1-2 alkalommal jól esik. Nem lehet minden nap a Prime-ban enni, kell a változatosság :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.04.05. 00:23:39

Még az Oreo keksszel töltött macaron hiányzik, na.

Egyallampolgar 2016.04.05. 07:40:19

Soha nem vitatnám el Jancsa Jani érdemeit a hazai street food kínálat népszerűsítésének frontján. Azt viszont leszögezném, hogy EZ a poszt nagyságrendekkel felülmúlja Jancsa Jani bármely posztját melyet a "pápa" az utóbbi bő évben közzé tett. Ebben a posztban, van egy egyértelmű vélemény, vannak árak. Jancsa Jani írása ma már annyi hogy: itt is voltam már, fotó, rámentünk arra hogy, fotó, elégjó de csak kicsit jó, fotó, menjetek el.

m.o.p. 2016.04.05. 07:57:01

A köret messze van a poutinetől. Maradjunk inkább a cheddar sajtos szószos krumplinál. A többi elég guszta, ki is próbálom.

arcsike 2016.04.05. 09:05:35

Ennyire benyalós posztot is régen olvastam. A hely maga faszán van kialakítva, majdnem siekrült tökéletesen lemásolni a W35-öt (Klauzál). Amikor mi voltunk a bucik szarrá voltak égetve kívülről (jó a pékség...), a húst pedig minden képzeletet felülmúlóan sütötték túl. Egy cipőtalp is több élményt nyújtott volna. Krumplit nem kóstoltam mert coleslaw párti vagyok, de itt az is nagy hiba volt, mert a túlméretezett adag majonéztól amivel nyakon volt vágva az is az ehetetlen kategóriát súrolta. Kiváncsiságból kóstoltunk egy baconos oreo-t is. Khm... még mindig összefut a hányás a számban ha rá gondolok. Nem csak hogy elsőre meglepő az összeállítás hanem borzalmas is. Elég sok burgerezőt kipróbáltam az elmúlt pár évben de azt kell mondanom, hogy a W35 és a Bodega kiemelkedik a többi közül. Azok sem tökéletesek, de a többit simán verik. Ha egyszer ehetnék egy olyan Bodegás burgert coleslaw-al, ami W35 szósszal van megöntözve, akkor biztos én is írnék egy, az itt megjelenő reklámokhoz hasonló, posztot. Mondjuk az legalább őszinte lenne.

StZ 2016.04.05. 20:22:07

Nekem is volt szerencsém ehhez a helyhez egy kisebb társasággal, sajnos nem tudom ajánlani. Elég sok hamburgert megkóstoltam már itt Budapesten, de messze ez a leggyengébb. Szenesre sütött bucik, valahogy a burgerek ízvilága sehogy sem állt össze senkinél sem és a hús is épp ahogy sikerült: Kinek cipőtalp, kinek mediumra sütött húsjutott

remixer 2016.04.05. 21:08:29

@enpera: Írjál még ilyen hülyeségeket te suttyó, legyen min nevessek. :D

remixer 2016.04.05. 21:09:04

@Larry Silverstein: "A mekburgernél az 500ft-os burger is jobb ízü tatabánya-felsőn az utasellátóban."

Hazudsz.

remixer 2016.04.05. 21:10:18

@schawo2: Nem érzem. És érdekes módon rengetegen nem érzik. Még a "burgerpápa" is szokott ott szendvicseket tesztelni, és van amelyiket ajánlja is.

C4rmin3 2016.04.11. 10:24:22

Jah igen, ha a meki hányásízű lenne, nem lenne a világ 6. legértékesebb márkája és a gyorséttermek közül globálisan messze a vezető a maga 81mrd USD < értékével. :D
süti beállítások módosítása