Én és a Burgerem

Kandalló Kert - Élménybeszámoló

Marha Burger

2015. július 27. - Kovács László György

Miután a Kandalló Kézműves Pub-ban már voltam párszor, így ésszerűnek tűnt, hogy a Kandalló Kertet is illene kipróbálni. Azt hallottam, itt más kicsit a burger, más a buci és a köret is. Ennek örültem, mert a Kandallós héjában sült krumpli nem ízlett nekem annyira egy burger mellé. Szóval egy szép nyári napon ellátogattunk a Kandalló Kertbe, ami a Klauzál utcában, a Doboz nevű szórakozóhellyel szemben található. 

1.jpg

Nyitás után pár perccel érkeztünk meg (du. 4 óra), mi voltunk az első vásárlók. Hely ennek következtében bőven volt, próbáltunk egy árnyékos asztalt találni.

2.jpg

Míg gondolkoztunk a burgeren, kértünk egy finom meggyes sört. Végül a  Marha Burgerre esett a választásunk, amit negyed órán belül meg is kaptunk.

3.jpg

Tálalás nagyon gusztusos, és rögtön feltűnik, hogy nem kis adagról beszélünk. A burger mellé kapunk burgonya chips-et, káposztasalátát, és mártogatóst is. 

4.jpg

A Marha Burger összetevői: marhahús, cheddar sajt, házi szósz, lilahagyma, jégsaláta, házi ketchup, paradicsomkarika.

5.jpg

A buci szezámmagos, jó állagú. Az alja kifejezetten tetszett, nem mállott szét, pedig rendesen beszívta a nedvességet. A sajt kicsit sósnak érződött néhol

A marhahús 130 grammos, de mikor eszed, többnek érezni. Közepesnél picit jobban átsült. Fűszerek a jól bevált só és bors. Felépítése nagyon jó, masszív, magasabb fajta. Egyáltalán nem darabos vagy mócsingos, kifejezetten omlós. 

8.jpg

A burgonya chips tökéletesen ropog, fűszeres ízesítésű. Kapunk hozzá szószt is, ami fokhagymás tejfölös. Szerintem picivel több fokhagymát elbírna még, de ezáltal nem "randi elrontó".

6.jpg

Jár még mellé káposztasaláta, avagy divatosabb nevén coleslaw. Kifejezetten nagy adag, nem durván majonézes, finom, jól illik a hambi mellé, hűsít.

7.jpg

A burger magában 1250 Forint, de ha menüben kérjük, ami a burgonya chips-et a mártogatóssal és a káposztasalátát jelenti, akkor 1690 Forintot kell otthagynunk. Az üdítőnek választott ízletes meggyes sör 650 Forint

9.jpg

Ennyi pénzért nálam ár/érték bajnok, főleg ha nem iszunk hozzá ilyen drága sört. :) De ha már arra járunk vétek lenne kihagyni. Amíg még jó idő van, mindenkinek ajánlom a kipróbálását!

 

Kandalló Kert

Nyitvatartás: H - V: 16:00 - 0:00

Klauzál u. 17., Budapest, Hungary, 1072

https://www.facebook.com/KandalloKert

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr177656584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása