Én és a Burgerem

Butcher's Kitchen - Marosvásárhely, Románia - Élménybeszámoló

2018. január 18. - Kovács László György

A múlt évben eléggé kevés beszámoló született sajnos. Remélhetőleg ez az év kicsit aktívabb lesz. Az évadot megkezdve, rögtön egy külföldi élménnyel indítanék. A helyszín Románia, Erdély, ezen belül is Marosvásárhely. Családi nyaralás színtere volt ez kellemes város, és természetesen ha már itt voltam, utána olvastam milyen burger lehetőségek vannak. 

2017-08-23_21_02_22.jpg

A választásom a Butcher's Kitchen-re esett, melynek a neve és elhelyezkedése megnyerte tetszésem. A főtér/fő utca vonalán található, jó időben kellemes kiülési lehetőséggel. Belül három asztal közül lehet választani, és néhány bárszék is helyet kapott. A design teljesen megfelel a manapság burgerezőktől elvárt és megszokott kívánalmaknak. 

2017-08-23_21_16_41.jpg

Rendelni a pultnál kell, igény esetén étlap is van, hogy ne csak a pult feletti kiírásra támaszkodjunk. A hús átsütöttségének mértékét rendelésnél megkérdezik, alapból médiumra sütik. Természetesen beszélnek magyarul, és ki is van írva minden a nyelvünkön.

2017-08-23_21_12_46.jpg

A választottam a Minden idők kedvenc baconos sajtburgere fantázianevet kapta, amely így nem is volt nehéz választás. Köretnek sültkrumplit kértem. 

2017-08-23_21_08_45.jpg

10 perc alatt el is készült minden. Hozzá kell tennem, már zárás fele járt az idő, és csak elvitelre lehetett volna kérni, ezúttal azonban megengedték, hogy a helyen fogyasszam el. 

Minden idők kedvenc baconos sajtburgere:

100% növendék húspogácsa, cipó, ropogós bacon, hagymakarika, házi füstölt sajt, orosz öntet, jégsaláta

2017-08-23_21_27_52.jpg

Evés előtt fontos a kézmosás, e tekintetben semmilyen hiányt nem szenvedünk, minden megtalálható hozzá. 

A burger fa tálcán, régies tányéron érkezik. Ami rögtön feltűnik, az a krumpli mennyisége és kinézete. 

Meg kell itt jegyeznem, hogy erdélyi tartózkodásom alatt mindenhol közel nyersen szervírozták a sültkrumplit, érthetetlen módon. Mikor kértem, hogy süssék meg jobban, furán néztek rám. Borzalmas volt alig megsülve a krumpli, szóval hanyagoltam is a későbbiekben. Viszont itt egész szép barnás lett, igazi házi sültburgonyából. Finom is volt, igaz ez sem volt ropogós, de az íz kárpótolt. 

2017-08-23_21_27_56.jpg

A burger szép méretes, a hús végül teljesen át lett sütve. A buci, vagy ahogy itt nevezik, cipó, eléggé kalácsos jelegű.

2017-08-23_21_30_04.jpg

A hús az átsütöttséget leszámítva nincs túlfűszerezve. A sajt szépen olvadt, azonban a bacon nem volt sajnos ropogós. A hagymakarika azonban úgy ropogott ahogy kell. 

Könnyen széthullik a kézben, nehézkes ezáltal enni, mondhatni malac módjára fogyasztható :). 

2017-08-23_21_35_50.jpg

Cserébe viszont igazán laktató, éhesen érkezve is nehéz volt már a végén teljesen legyűrni.  

2001-ben már voltam Marosvásárhelyen, akkor még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy ilyesmi éttermet találjon az ember. Most már viszont itt is ehetünk kézműves burgert, igaz, kis fejlődésre szükség van még. 

2017-08-23_21_10_43.jpg

Összességében nekem tetszett, 21 lei volt a burger (~ 1400 Ft), a sültkumpli pedig 5 lei (~ 340 Ft). Ennyiért pedig a központban elég jó vételnek számít. 

 

Butcher's Kitchen

Nyitvatartás: H - P: 9:00 - 22:00, Szo: 11:00 - 24:00, V: Zárva

Románia, Marosvásárhely, Rózsák tere 13.

www.bkbistro.ro

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgerem.blog.hu/api/trackback/id/tr1913585635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása