A következő helyet a BurgerCard elfogadóhelyek közül választottam, mégpedig azért, mert a belváros szívében található, kellemes kis terasza van, és tetszetős a burgerük. Amikor kóstoltam még jó idő volt, és meleg, ezért a terasz részen fogyasztottuk el a vacsorát. Szóval nem másról lesz most szó, mint a STIKA Gastropubról, mely a Dob utca - Klauzál utca sarkán helyezkedik el.
A hely belül kicsi, nem férnek el sokan, jó időben van egy kisebb terasz a hely előtt. A kiszolgálás kedves volt, ahogy leültünk rögtön jöttek is, hogy mit szeretnénk kérni.
A névadó STIKA Burgert választottam, mely
érlelt marhahúst, zöldbors mártást, marinált lilahagyamát, bacont és sajtot tartalmaz.
Láthatjuk, hogy nem egy megszokott összeállítás.
A hús 150 grammos, marhahús. Só és borssal van ízesítve, és médiumra van sütve. Ettől függetlenül kicsit száraznak éreztem.
A buci édeskés, kalácsos állagú, megfelelő töménységű.
A bacon szerintem nagyon finom volt, ropogósra volt sütve.
Sajtból jó sokat kapunk, szépen ráolvasztva a húsra.
Találunk még benne kis rukkolát és madárbegy salátát. Előbbit én annyira nem kedvelem, de kis mennyiségben még nem piszkálom ki.
A lilahagyma marinált, ecetes, nem csípős. A különlegessége a burgernek a zöldbors mártás, mely kicsit megbújt a háttérben. Sajnos én nem különösebben éreztem ki a többi összetevő mellett. Viszont a házi ketchup tényleg házi, talán zöldfűszeres ízesítést is kaphatott.
A köret házi chips burgonya, mely jól ropog, kellemesen sós.
A STIKA burger még pont befért a 2000 forintos lélektani határ alá a maga 1950 Forintos árával. Ez picit több, mint amit megszoktunk egy hambi + köret összeállításért, de tényleg friss, ízletes, és kicsit különlegesebb összetevőkkel talán még elfogadható. Nekem ízlett, ajánlom a megkóstolását!
STIKA
Nyitvatartás: H - SZ: 08:00 - 23:00, CS - SZO: 08:00 - 00:00, V: 08:00 - 17:00
Dob utca, 46/A., Budapest, Hungary, 1072